Meer dan 900 doden door mazelen in Madagascar

Redactie GFC Nieuws — In Mozambique stierven meer dan 900 mensen aan mazelen. De slachtoffers zouden vooral heel jonge kinderen zijn.De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde dat tijdens de mazelenepidemie in het land de afgelopen zes maanden 533 doden zeker aan de ziekte te wijten zijn. In 373 gevallen is er een sterk vermoeden dat mazelen de doodsoorzaak was.

De WHO denkt dat de meer dan 68.000 ziektegevallen het gevolg zijn van een te laag immuniseringspercentage voor mazelen. De vaccinatiegraad wordt geschat op minder dan 60 procent.

Madagascar is inmiddels een grote landelijke campagne begonnen om de uitbraak onder controle te krijgen.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up