Meer acceptatie voor LGBT-gemeenschap

De regenboogvlag is dit jaar veel meer te zien op balkons, erven, gevels en aan vlaggenmasten. Dat geeft de Pride month extra glans, vindt Imran Taus, coördinator van deze maand vol evenementen. “Dat zoveel bedrijven en personen zichtbaar hun betrokkenheid bij de LGBT-gemeenschap laten zien, geeft aan dat de Surinaamse samenleving zich er steeds bewuster van wordt dat deze groep Surinamers er gewoon bij hoort.”

De Pride month Suriname is afgelopen maandag van start gegaan. De evenementen waren goed bezocht, vertelt Taus. “De belangstelling is goed, niet alleen voor de activiteiten met een feestelijk karakter maar ook voor events met een informatief en educatief karakter. We hebben de maand rustig opgebouwd en een divers programma in elkaar gezet, met voor elk wat wils.”

De derde editie van het speciale Pride month-filmfestival begon dinsdag met de Braziliaanse film “Hoje Eu Quero Voltar Sozinho (The Way He Looks)”. Ambassadeur Laudemar Aguiar Neto sprak het goed opgekomen publiek toe over de positie van de LGBT-community in Brazilië. Taus benadrukte dat het belangrijk is om open te staan voor de situatie en ervaringen van LGBT’s in andere landen. Films geven ons de mogelijkheid om over de grens te kijken.

Juan Pigot, voorzitter van PAREA Suriname blikte terug op de geschiedenis van dit filmfestival en het succes hiervan. Elke dinsdag van oktober is er een film in het nieuwe pand van het Braziliaans cultureel centrum. De komende dinsdag is het de beurt aan Argentinië met de misdaad-/dramafilm: “Muerte en Buenos Aires”.

Op 11 oktober is het Coming Out Day, op deze dag staan Surinaamse “Pride Stories” centraal. Verschillende mensen uit de LGBT-gemeenschap gaan vertellen waar ze trots op zijn en hun coming out. Met als doel inspirerend te zijn richting de LGBT-gemeenschap dat zij er niet alleen voorstaan. Zo zal onder andere dj C-Futego spreken, maar ook transgender Quinny en een vader van een jonge LGBT-er.

Op zaterdag 13 oktober kunnen ouders en kinderen komen slagballen, volleyballen en voetballen. Ook toeschouwers zijn van harte welkom om te genieten van muziek en gezelligheid. Deze dag wordt afgesloten door Damaru & The Love Messengers. Cultuur is er in de tuin van de Nola Hatterman Art Academy, bij het event “Wasserette” op zondag 14 oktober. De sfeervolle afsluiting zal plaatsvinden door Stimofo.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up