Medische Zending en ACT openen waterleidingproject Peleletepoe

De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname, die in samenwerking met Amazon Conservation Team Suriname, in juli 2018 gestart is met het Waterleiding project op Peleletepoe, heeft op 6 februari de waterleidinginstallatie geopend.

Dit in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, en onder grote publieke belangstelling van het dorpsgezag en bewoners van Peleletepoe.

Het doel van dit project is de Inheemse gemeenschap voorzien van veilig drinkwater. Minu Parahoe, directeur van ACT, is blij dat het project volgens planning is opgeleverd.

Van Eer benadrukt dat de samenwerking in dit project zeer van belang was. ACT heeft voor het financiële gezorgd, terwijl MZ heeft gezorgd voor de technische consultant. De transportkosten zijn gedekt door het ministerie van Volksgezondheid.

Het water wordt uit de rivier gepompt, gezuiverd en gedistribueerd naar de huishoudens. De lokale gemeenschap is blij met deze waterleidinginstallatie.

De MZ benadrukt dat gezond en veilig drinkwater voorwaarde is voor gezonde en productieve leefgemeenschappen in het binnenland en zal zodra de middelen beschikbaar zijn samen met anderen altijd hieraan bijdragen.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up