Medische Zending en ACT openen waterleidingproject Peleletepoe

De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname, die in samenwerking met Amazon Conservation Team Suriname, in juli 2018 gestart is met het Waterleiding project op Peleletepoe, heeft op 6 februari de waterleidinginstallatie geopend.

Dit in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, en onder grote publieke belangstelling van het dorpsgezag en bewoners van Peleletepoe.

Het doel van dit project is de Inheemse gemeenschap voorzien van veilig drinkwater. Minu Parahoe, directeur van ACT, is blij dat het project volgens planning is opgeleverd.

Van Eer benadrukt dat de samenwerking in dit project zeer van belang was. ACT heeft voor het financiële gezorgd, terwijl MZ heeft gezorgd voor de technische consultant. De transportkosten zijn gedekt door het ministerie van Volksgezondheid.

Het water wordt uit de rivier gepompt, gezuiverd en gedistribueerd naar de huishoudens. De lokale gemeenschap is blij met deze waterleidinginstallatie.

De MZ benadrukt dat gezond en veilig drinkwater voorwaarde is voor gezonde en productieve leefgemeenschappen in het binnenland en zal zodra de middelen beschikbaar zijn samen met anderen altijd hieraan bijdragen.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up