Medicijnendrone stort neer bij proefvlucht boven Waddenzee

Een drone bedoeld voor het vervoeren van medicijnen is tijdens een proefvlucht in de Waddenzee gestort, blijkt uit overheidsdocumenten in handen van Dagblad van het Noorden. Omdat het een test betrof, had de drone geen medicijnen aan boord, meldt de krant dinsdag.

De drone van de TU Delft kreeg 1,1 kilometer vanaf het landplatform de opdracht om te landen. Door een fout viel de drone op 80 meter hoogte echter uit de lucht. Volgens de documenten schuilt er een menselijke fout achter de crash. Ook wordt het ontwerp van de bedieningsapparatuur aangewezen als mogelijke oorzaak.

De drone werd na de crash door een schip geborgen. Omdat de coördinaten bekend waren, kon hij snel worden gevonden. Met de tests wordt gekeken of drones op termijn medicijnen kunnen bezorgen op Schiermonnikoog.

Delen:

Meer nieuws

Dronkaard ingesloten voor bedreiging

De politie van Geyersvlijt heeft Wendel S. opgesloten, omdat hij er een gewoonte van maakt om klanten in een bar te Paramaribo Noord te bedreigen…

Delen:

HI&T organiseert Internet of Things Conferentie

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voert het Business Climate and Innovation Programme (SUBCIP) uit. Delen:

Delen:

Aanpak slechte wegen Maretraite project

Met tussenkomst van de taskforce Spoed optreden worden er verschillende infrastructurele werkzaamheden in het Maretraite project uitgevoerd. Delen:

Delen:

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:
Scroll Up