Medewerkers Financiën ronden Change en Project Management training af

Medewerkers van het ministerie van Financiën hebben het Change Management programma (Leadership Management International) en de ‘Goal Directed Project Management’ training succesvol afgerond.

In november 2017 startte medewerkers van het ministerie van Financiën met dit 15 maanden durend dubbel trainingstraject. Met deze trainingen is er invulling gegeven aan de capaciteitsversterkingsbehoefte van het ministerie.

Bij het schrijven van projecten en de opstart hiervan zorgt het tekort aan lokale capabele krachten voor stagnatie voor het snel en succesvol afhandelen van projecten. Deze trainingen zijn aangeboden door het Japans Fonds van de Inter American Development Bank (IDB). De IDB draagt bij aan de ontwikkeling van Human Resources, waarbij de verruiming van vaardigheden de focus is. Mariko Russel, vertegenwoordiger van de IDB in Suriname, zegt dat medewerkers niet op grote projecten moeten wachten om de opgedane kennis in te zetten, maar reeds kunnen starten met kleinere projecten.

74 medewerkers hebben deze succesvol afgerond. Het doel van deze training is om het gedrag en de leiderschap skills van de medewerkers positief te beïnvloeden, waardoor zij zich beter op hun doelen en productie kunnen richten. Door zelfreflectie en bewuster te zijn van hun gedrag ten opzichte van collega’s en sociale contacten, kunnen cursisten naar eigen zeggen, nu beter communiceren. Communicatie was tijdens dit traject een belangrijk onderdeel.

Tijdens de ‘Goal Directed Project Management’ training is praktische kennis overgebracht voor het opstellen van: een projectmandaat, mijlpalen, voortgangsrapportages en verantwoordelijkheidsverdelingen.

De cursisten hebben tijdens deze training ook geleerd om gebruik te maken van het Goal Directed Project Management software systeem. Het traject van de Project Management en Change Management trainingen stopt niet bij deze certificaatuitreikingen. Het ministerie van Financiën is in een transformatiefase en de opgedane kennis tijdens deze trainingen, zullen direct in praktijk worden omgezet.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up