Medaillewinnaars Consude Games 2018 gehuldigd

De medaillewinnaars van de Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (Consude games), Imaan Kalidjo en Ezra Bouwer, zijn gehuldigd. Kalidjo heeft zilver weten te behalen met schaken en Bouwer heeft brons binnen gehaald met judo. De huldiging geschiedde vrijdag in het gebouw van het Surinaams Olympisch Comité (SOC).

De 24ste editie van de spelen werd van 1 tot en met 8 december gehouden in Arequipa, Peru. Suriname heeft met ongeveer 90 sporters verdeeld onder 8 takken van sport deelgenomen.

Op de avond van de huldiging is er eveneens een evaluatie gehouden met de sporters, coaches, het medisch team en het verantwoordelijk team van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS). Ervaringen en verbeterpunten zijn gedeeld met elkaar.

Een ander hoogte punt van de spelen voor Suriname is het in aanmerking komen voor het erkenningsdiploma ‘waarde van respect voor het voldoen aan de sportregels, waardering voor de tegenstander en acceptatie van arbitragebeslissingen’. Deze erkenning is gedaan door het organiserend comité van Arequipa van de Consude Games.

De Consude Games zijn de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen, waarbij vriendschapsbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur. Deze spelen dienen als meetmoment voor de Surinaamse sporters waaraan scholieren tussen 12 en 14 jaar meedoen.

De eerstvolgende Consude Games in 2019, wordt in Paraguay georganiseerd.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up