Massale voedselvergiftiging door slechte hygiëne Singaporees restaurant

21 personen moesten worden opgenomen in een ziekenhuis in Singapore nadat zij hadden gegeten in een bekend restaurant. 49 personen, onder wie de 21 gehospitaliseerden, klaagden over buikgriepverschijnselen.

De symptomen van een maag-darmontsteking traden op bij bezoekers van het Spize Restaurant. Eén gast ligt in kritieke toestand in een hospitaal.

Online wordt geklaagd dat dit niet het eerste geval van voedselvergiftiging bij Spize is.

Gezondheidsautoriteiten troffen bij een inspectie een groot aantal onvolkomenheden aan. Zo stond voedsel, dat klaar was om opgediend te worden, onafgedekt in een koeler.

Er was geen zeep voor het wassen van handen, de zeepdispenser was defect en keukengerei lag in openingen tussen bereidingstafels.

Het restaurant moest alle klaargemaakte voeding, ontdooide levensmiddelen en bederfelijke waar onmiddellijk vernietigen.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up