MAS zal streng optreden tegen vervuilers vaargeul

Het is ten strengste verboden om ballast, afvalstoffen en afgekeurde goederen, waaronder visnetten en ijsboxen, overboord te werpen in de openbare wateren.

Dit laat de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) weten. Dit verbod staat opgenomen in artikel 17 lid 1 van het Decreet Havenwezen 1981. Conform lid 2 geldt het verbod ook voor het overboord pompen van olie, oliehoudend ballastwater of oliehoudend lenswater.

Volgens de MAS is het verder verboden om schepen of wrakken tegen de wal te zetten of onbeheerd achter te laten, zonder vergunning van de betrokken havenmeester.

Waterweggebruikers, in het bijzonder, de visserijsector, worden opgeroepen om zich strikt te houden aan de geldende wettelijke bepalingen. Tegen overtreders zal er streng worden opgetreden, meldt de MAS.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:
Scroll Up