Marokko pakt verkeerschaos aan met camera’s

Redactie GFC Nieuws — Marokko gaat de verkeerschaos met camera’s aanpakken. Er zijn dagelijks gemiddeld 182 aanrijdingen, met bijna drie doden per dag. 550 extra verkeerscamera’s moeten hulp bieden.

Het verkeer in Marokko is spreekwoordelijk chaotisch. Verkeersdeelnemers lijken zich aan god noch gebod te storen.

 

Dat resulteert in een enorm aantal verkeersongelukken met veel materiële en persoonlijke schade.

De nieuwe camera’s signaleren niet alleen snelheidsovertredingen, maar ook rijden in de verkeerde richting op eenrichtingswegen, van rijbaan wisselen waar dat verboden is en niet stoppen bij rode verkeerslichten.

Het Directoraat voor Nationale Surveillance (DGSN) registreerde vorig jaar bijna 5000 verkeersovertredingen per dag en een stijging van het aantal ongevallen en verkeersdoden ten opzichte van de afgelopen twee jaren.

Delen:

Meer bizar nieuws

Arts vindt bloedzuiger in keel vrouw

Een arts heeft een bloedzuigende regenworm ontdekt in de luchtpijp van een vrouw nadat ze iets voelde bewegen in haar keel en daarna bloed hoestte….

Delen:

Man eet gekko en sterft 10 dagen later

David Dowell (34) werd uitgedaagd om een gekko te eten op een feestje in Brisbane, Australië, maar stierf 10 dagen later aan een salmonella infectie….

Delen:

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:
Scroll Up