Marokkaanse fotograaf wil geld van Huawei voor gratis foto

Een Marokkaanse fotograaf wil geld zien van telecombedrijf Huawei. Het bedrijf zou een foto van hem hebben gebruikt voor een reclamecampagne, zonder daar vooraf toestemming voor te vragen. Huawei ontkent.

Op 2 januari plaatste Huawei een kleurrijke foto van het silhouet van een man met een djellaba, een traditioneel Marokkaans kledingstuk, bij zonsondergang op een strand. Naast de foto staat: “Maak geweldige foto’s dankzij de 8 MP Huawei Y5 Lite.”

De Marokkaanse fotograaf Aziz Acharki is de maker van de foto; hij klaagt het bedrijf aan voor het gebruik van zijn foto zonder toestemming te vragen of copyright te vermelden.

De Chinese telecomgigant zegt dat de foto gehaald is van fotobank Unsplash. Conform de gebruiksvoorwaarden van Unsplash hoeft voor gebruik van foto’s niets te worden betaald, en is het ook niet nodig bij plaatsing de auteur te vermelden.

Het komt vaker voor dat fotografen hun werk kosteloos beschikbaar stellen, al dan niet via een fotobank, om achteraf toch een vergoeding te eisen. Onschuldige gebruikers schrikken hiervan en besluiten vaak te betalen, om van het gezeur af te zijn.

Huawei lijkt niet van plan zich te laten intimideren en gebruikt de foto nog steeds, zoals te zien is op o.a. de Facebookpagina van de gigant.

Foto: Facebook | Huawei

Delen:

Meer nieuws

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up