Marokkaanse fotograaf wil geld van Huawei voor gratis foto

Een Marokkaanse fotograaf wil geld zien van telecombedrijf Huawei. Het bedrijf zou een foto van hem hebben gebruikt voor een reclamecampagne, zonder daar vooraf toestemming voor te vragen. Huawei ontkent.

Op 2 januari plaatste Huawei een kleurrijke foto van het silhouet van een man met een djellaba, een traditioneel Marokkaans kledingstuk, bij zonsondergang op een strand. Naast de foto staat: “Maak geweldige foto’s dankzij de 8 MP Huawei Y5 Lite.”

De Marokkaanse fotograaf Aziz Acharki is de maker van de foto; hij klaagt het bedrijf aan voor het gebruik van zijn foto zonder toestemming te vragen of copyright te vermelden.

De Chinese telecomgigant zegt dat de foto gehaald is van fotobank Unsplash. Conform de gebruiksvoorwaarden van Unsplash hoeft voor gebruik van foto’s niets te worden betaald, en is het ook niet nodig bij plaatsing de auteur te vermelden.

Het komt vaker voor dat fotografen hun werk kosteloos beschikbaar stellen, al dan niet via een fotobank, om achteraf toch een vergoeding te eisen. Onschuldige gebruikers schrikken hiervan en besluiten vaak te betalen, om van het gezeur af te zijn.

Huawei lijkt niet van plan zich te laten intimideren en gebruikt de foto nog steeds, zoals te zien is op o.a. de Facebookpagina van de gigant.

Foto: Facebook | Huawei

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:
Scroll Up