“Marktmeester Lecton verricht baanbrekend werk bij de Centrale markt”

Het aanpakken van de elektrificatie, verfraaien van de objecten binnen de markt en het parkeerprobleem zijn enkele aandachtspunten binnen het beleid van de Centrale markt. ‘Er gebeurt enorm veel op de centrale markt, de bezoekers zullen er gauw van mee kunnen praten,’ zegt marktmeester John Lecton overtuigd.

Samen met gedetineerden wordt de Centrale markt in de loop van de week geschilderd. Er zijn nog slechts twee blokken in de markthal die nog een laag verf behoeven. Dit past in het kader van de verfraaiing van de markt. Verder zijn de gaten in het wegdek aan de voorkant van de markt gedicht, in samenwerking met de wegenautoriteit Suriname.

‘De markt is te donker, dus ook de verlichting wordt aangepakt’, vult de marktmeester aan. De activiteiten binnen de markt zijn nagenoeg de hele dag.

Gelet op het veiligheidsaspect is goede verlichting volgens de marktmeester een grote noodzaak. De elektriciteit onder de markt viel tot voor kort herhaaldelijk uit, maar met externe krachten is dit probleem intussen verholpen.

Het opgeheven elektriciteitsprobleem zal volgens de marktmeester resulteren in minder hoge stroomrekeningen. ‘Door de hitte en overbelasting van het oud apparatuur registreerde de meter meer dan het werkelijk verbruik’ zegt de heer Lecton.

Daarnaast zal het waterprobleem in de komende weken aangepakt worden door het plaatsen van mammoet durotanks. ‘Je kan geen markt draaien zonder water,’ stelt de marktleider resoluut.

Met de verhoogde standgelden worden financiële middelen gegenereerd om aan onderhoud en kleine bijzaken van de markt te werken.(GFC)

Meer nieuws

Man steelt biggetjes uit stal

De politie van Lelydorp heeft de 45-jarige Poniran M. aangehouden voor diefstal van een aantal biggetjes uit een stal aan de Tawajariweg. Na aangifte van…

Scroll Up