Mangrove prototypen gepresenteerd om bedreiging mangrovebossen tegen te gaan

mangrove 1.0 kust

GFC NIEUWSREDACTIE- Deze week werd te Asewa Otono de eerste Mangrove Design Thinking Workshop gehouden in Suriname.

Deze workshop werd georganiseerd door stichting Green Heritage Fund Suriname (GHFS) en Monique Pool was de design thinking facilitator.

Het belang van mangroven wordt steeds beter ingezien door meerdere mensen. Ze vormen een bescherming tegen de stijgende zee en zijn een belangrijk leefgebied voor talloze soorten flora en fauna. Als ecosysteem slaan ze ook meer koolstof op dan gewone tropische bossen.

Echter, worden de mangrovebossen bedreigd. Door onder andere vervuiling, zeespiegelstijging en klimaatverandering staan de mangrovebossen onder druk.

De workshop georganiseerd door GHFS kan worden beschreven als een design-thinking hackathon. Design Thinking is een gestructureerde methodologie om op de gebruiker afgestemde oplossingen te creëren voor complexe problemen.

Aan het eind van de workshop was het doel om oplossingen in de vorm van prototypen te presenteren voor problemen rondom mangroven. De participanten in de leeftijdsgroep van 15-29 jaar werden samengebracht om als team deze oplossingen te bedenken voor het beschermen van onze kostbare natuur.

Gepresenteerde prototypen

Er werden prototypen gepresenteerd om plastic afval te verminderen dat naar de zee stroomt door team Akira en Pro Mangrove, het team Man Grow had bedacht om klimaatvertegenwoordigers op scholen aan te wijzen. En het team van de Mangrove Strijders had een spel ontwikkeld .

De workshop werd met succes afgerond. Op vrijdag 14 april krijgen de teams een kans hun projecten te presenteren aan een groep mensen die professioneel met mangroven bezig zijn. Mogelijk krijgen de studenten op deze manier de kans om hun mooie ideeën uit te voeren.