Man liegt negen jaar lang over kanker

Negen jaar lang geloofde Lucy Witchard (31) uit het Britse Leicester dat haar man David Carroll (35) kanker had. Bij hun ontmoeting beweerde hij al leukemie te hebben. Later kwamen daar nog maag- en prostaatkanker bij. Lange tijd had ze medelijden met hem. Tot ze ontdekte dat hij loog.

Lucy vond het al wel langer vreemd dat ze nooit mee mocht naar de behandelingen. “Hij zei dan dat hij me ervoor wilde afschermen en dat het hem veel te emotioneel zou maken”, vertelde ze aan de BBC. Steeds kwam de man weer met verhalen dat het wat beter of juist weer slechter ging. “Toen ik zei dat ik twijfelde aan zijn behandeling, dreigde hij dat hij me zou verlaten. Hij zei dat onze relatie niet kon werken als ik hem niet vertrouwde. Ik begon uiteindelijk aan mijn eigen geestelijke gezondheid te twijfelen. Hij was zo manipulatief.”

Ze rook pas echt onraad toen David beweerde dat hij voor een behandeling naar de VS moest. Met behulp van haar broer Tom kwam ze erachter dat hij daar vakantie aan het vieren was. Haar man had bovendien 2.280 euro opgemaakt van zijn schoonmoeder dat was bedoeld voor de behandeling.

David zou ook hartproblemen hebben en een operatie moeten ondergaan. “De club organiseerde twee benefietacties om hem te steunen”, aldus Hunt. “Hij vertelde later dat hij terminaal was en hoopte dat hij in de Verenigde Staten nog behandeld kon worden.”

Maar dat laatste reisje ging niet door. De rechter veroordeelde hem voor fraude en legde een werkstraf op. Ook moet hij het geld terugbetalen aan zijn ex-schoonmoeder en heeft hij een contactverbod.

Meer bizar nieuws

Voetbalclub liegt over dood speler

De Leinster Senior Football League davert op zijn grondvesten. De Ierse regionale voetbalcompetitie heeft te maken gehad met een vals sterfgeval. Ballybrack FC, een van…

Japanse man (35) trouwt met hologram

De moeder van Akihiko Kondo weigerde naar zijn bruiloft in de Japanse hoofdstad Tokio te komen, maar haar 35-jarige zoon liet zich daardoor niet weerhouden….

Non wordt pornoster

Acht jaar zat ze in het klooster, de 28-jarige Yudi Pineda. Toen besloot de Colombiaanse het over een heel andere boeg te gooien. Ze zei…

Man (69) wil officieel 20 jaar jonger worden

Emile Ratelband lijdt naar eigen zeggen onder zijn officiële leeftijd. Daarom vroeg de Nederlandse positiviteitsgoeroe vandaag officieel aan de rechter om hem twintig jaar jonger…

Wetenschappers kweken minihersenen

Ze zijn zo groot als een erwt, maar lijken sprekend op echte hersenen. Wetenschappers hebben kunstmatige hersenen gekweekt met zenuwen en bloedvaten erin. Deze orgaantjes…

Scroll Up