Man in kritieke toestand in ziekenhuis na schietpartij

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg vrijdagavond 8 februari de melding van het Command Center van een schietpartij in de Franchepanestraat, ter hoogte van de Binda Mall.

Toen de politie op de plaats van het gebeurde aankwam, werd het slachtoffer Clifton E. aangetroffen met een schotverwonding ter hoogte van zijn borststreek.

Deze 42-jarige man verkeerde in kritieke toestand en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De 35-jarige schutter Wensley C. had voor aankomst van de politie de plaats van het gebeurde verlaten. Hij meldde zich enige tijd na het incident op het politiebureau Uitvlugt aan.

Hij werd terstond aangehouden voor onder andere zware mishandeling en overtreding van de Vuurwapenwet, omdat hij niet beschikt over een vuurwapenvergunning.

Wensley C. en Clifton E. zijn kennissen van elkaar. Op die bewuste vrijdagavond kregen ze een woordenwisseling. Wensley heeft bij de politie verklaard dat het slachtoffer Clifton op een gegeven moment een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee hij op hem schoot.

Hij liep een schramschot op aan zijn linker elleboog. Hij vertoonde volgens de politie een schram aan zijn lichaam ter hoogte van zijn linker elleboog.

Wensley haalde vervolgens zijn vuistvuurwapen tevoorschijn en schoot op Clifton met het gevolg dat die door een kogel geraakt werd in zijn borststreek.

Clifton gaf verder aan dat hij vervolgens plaatsnam in zijn auto en weg reed. Hij reed naar de voet van de Wijdenboschbrug en gooide zijn vuistvuurwapen op de berm nabij de voet van de brug.

De politie is met de verdachte Wensley naar de voet van de brug gereden om op zijn aanwijzing het wapen te zoeken, ten einde dat in beslag te nemen. Het wapen is vooralsnog niet terecht.

Wensley is hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze strafzaak.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up