Man in kritieke toestand in ziekenhuis na schietpartij

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg vrijdagavond 8 februari de melding van het Command Center van een schietpartij in de Franchepanestraat, ter hoogte van de Binda Mall.

Toen de politie op de plaats van het gebeurde aankwam, werd het slachtoffer Clifton E. aangetroffen met een schotverwonding ter hoogte van zijn borststreek.

Deze 42-jarige man verkeerde in kritieke toestand en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De 35-jarige schutter Wensley C. had voor aankomst van de politie de plaats van het gebeurde verlaten. Hij meldde zich enige tijd na het incident op het politiebureau Uitvlugt aan.

Hij werd terstond aangehouden voor onder andere zware mishandeling en overtreding van de Vuurwapenwet, omdat hij niet beschikt over een vuurwapenvergunning.

Wensley C. en Clifton E. zijn kennissen van elkaar. Op die bewuste vrijdagavond kregen ze een woordenwisseling. Wensley heeft bij de politie verklaard dat het slachtoffer Clifton op een gegeven moment een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee hij op hem schoot.

Hij liep een schramschot op aan zijn linker elleboog. Hij vertoonde volgens de politie een schram aan zijn lichaam ter hoogte van zijn linker elleboog.

Wensley haalde vervolgens zijn vuistvuurwapen tevoorschijn en schoot op Clifton met het gevolg dat die door een kogel geraakt werd in zijn borststreek.

Clifton gaf verder aan dat hij vervolgens plaatsnam in zijn auto en weg reed. Hij reed naar de voet van de Wijdenboschbrug en gooide zijn vuistvuurwapen op de berm nabij de voet van de brug.

De politie is met de verdachte Wensley naar de voet van de brug gereden om op zijn aanwijzing het wapen te zoeken, ten einde dat in beslag te nemen. Het wapen is vooralsnog niet terecht.

Wensley is hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze strafzaak.

Delen:

Meer nieuws

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:
Scroll Up