Man in kritieke toestand in ziekenhuis na schietpartij

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg vrijdagavond 8 februari de melding van het Command Center van een schietpartij in de Franchepanestraat, ter hoogte van de Binda Mall.

Toen de politie op de plaats van het gebeurde aankwam, werd het slachtoffer Clifton E. aangetroffen met een schotverwonding ter hoogte van zijn borststreek.

Deze 42-jarige man verkeerde in kritieke toestand en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De 35-jarige schutter Wensley C. had voor aankomst van de politie de plaats van het gebeurde verlaten. Hij meldde zich enige tijd na het incident op het politiebureau Uitvlugt aan.

Hij werd terstond aangehouden voor onder andere zware mishandeling en overtreding van de Vuurwapenwet, omdat hij niet beschikt over een vuurwapenvergunning.

Wensley C. en Clifton E. zijn kennissen van elkaar. Op die bewuste vrijdagavond kregen ze een woordenwisseling. Wensley heeft bij de politie verklaard dat het slachtoffer Clifton op een gegeven moment een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde waarmee hij op hem schoot.

Hij liep een schramschot op aan zijn linker elleboog. Hij vertoonde volgens de politie een schram aan zijn lichaam ter hoogte van zijn linker elleboog.

Wensley haalde vervolgens zijn vuistvuurwapen tevoorschijn en schoot op Clifton met het gevolg dat die door een kogel geraakt werd in zijn borststreek.

Clifton gaf verder aan dat hij vervolgens plaatsnam in zijn auto en weg reed. Hij reed naar de voet van de Wijdenboschbrug en gooide zijn vuistvuurwapen op de berm nabij de voet van de brug.

De politie is met de verdachte Wensley naar de voet van de brug gereden om op zijn aanwijzing het wapen te zoeken, ten einde dat in beslag te nemen. Het wapen is vooralsnog niet terecht.

Wensley is hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze strafzaak.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up