Man doodt hond van buren en geeft het dier aan nietsvermoedend baasje om te eten

In Zuid-Korea heeft een boze boer de hond van zijn buren vermoord omdat het onophoudelijke blaffen van het dier hem irriteerde. Alsof dat al niet erg genoeg was, nodigde de man het baasje van de hond en zijn familie uit voor een diner, waarbij hij hen het vlees van hun bloedeigen hond voorzette.

De boer (62) gaf zijn misdaad toe nadat een andere buurman de familie die eigenaar was van de hond, inlichtte over de gruwelijke feiten. De zaak kreeg wereldwijd aandacht nadat een dochter van het gezin eerder deze week een online petitie had gestart om ervoor te zorgen dat de dader zeker gestraft zal worden. Er zijn inmiddels al meer dan 15.000 handtekeningen ingezameld.

Hondenvlees werd lang gezien als een delicatesse in Zuid-Korea, maar de consumptie is sterk gedaald, aangezien de lokale bevolking honden steeds meer ziet als huisdieren. Bij jongere generaties is het eten van honden zelfs taboe geworden. Door een vernieuwde wet staan er nu ook strengere straffen op dierenmishandeling in het land: overtreders kunnen tot twee jaar cel krijgen.

Meer bizar nieuws

Moeder noemt baby Abcde

Mama Annalise D meldde op het forum Netmums dat het dochtertje van een vriendin een wel heel unieke naam heeft. Het meisje heet ‘Abcde’, een…

16-jarig meisje overleden door tampon

De 16-jarige Katia uit België is overleden aan een zeldzame infectie. Experts kwamen er maar niet uit, maar nu blijkt dat het gebruik van een…

Scroll Up