Man dodelijk geraakt door setigon

De 53-jarige Santana Pereira Jose Balvacio werd dinsdag in het Marowijnegebied te Snesi Kondre dodelijk geraakt door een setigon. De seti gon wordt gezet met behulp van een gespannen jachtgeweer waarbij een stuk touw bevestigd wordt aan de trekker van dat wapen. Wanneer een dier of iets anders tegen dat touw aankomt, gaat het wapen af.

De setigon was door de 24-jarige David F. op de plek geplaatst. Hij verklaarde aan de politie dat hij in de omgeving sporen van een tapir had gezien. Dat was de reden voor hem om de val op te zetten.

David is ingesloten en het jachtgeweer in beslag genomen. Hij heeft overigens geen vergunning voor het jachtgeweer.

Het ontzielde lichaam van Santana Pereira Jose Balvacio is voor obductie in beslag genomen. Het slachtoffer is geraakt in zijn linkerdijbeen en is vermoedelijk doodgebloed.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up