Maleisie haalt schadelijke cosmetica van de schappen

Redactie GFC Nieuws — Het ministerie van Gezondheid in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur waarschuwt tegen het gebruik van een aantal cosmetische producten waar giftige stoffen in zitten. Gezondheidsdirecteur-generaal dr. Noor Hisham Abdullah adviseert consumenten te stoppen met het gebruik. Hij waarschuwde ook de verkopers van deze producten daar onmiddellijk mee te stoppen.

Het gaat om de volgende producten:

  • 3e, 5e en 7e Serie Yanko Whitening Night Cream (met tretinoïne),
  • Clair De Lune -P.Tuberose Day Cream (met chlooramfenicol, sulfamethoxazol, trimethoprim, ketoconazol),
  • Clair De Lune -S.Involucrata Night Cream (met chloorfeniramine) , griseofulvin, metronidazol, sulfamethoxazol, trimethoprim),
  • Dnars Nien Cream,
  • Glow Glowing N Glow,
  • Dolly Glow Miracle Treatment Cream (die allemaal hydrochinon en tretinoïne bevatten),
  • Glow Glowing T-behandeling,
  • VSL Schoonheidsverzorging Toner A en B (alle bevattende hydrochinon) en
  • Dolly Glow Luminous Night Cream (bevat kwik).

 

Sommige van de ingrediënten mogen uitsluitend onder medisch toezicht worden gebruikt.

Kwik is in cosmetische producten volledig verboden. “Blootstelling aan kwik kan huiduitslag, geheugenverlies en spierzwakte veroorzaken, terwijl hoge blootstelling kan leiden tot schade aan hersenen en nieren. Het is ook uiterst giftig voor ongeboren kinderen,” zei dr. Noor Hisham donderdag in een verklaring.

Begin vorig jaar verbood het ministerie de producten GG Pinky Day Cream voor de huid, Tati Therapy Cream 1 en Tati Therapy Cream 2. Daar zaten ook o.a. kwik en hydrochinon in Enkele weken terug werden 8 artikelen die werden verkocht als “gezondheidsproducten” in de ban gedaan omdat zij mogelijk gevaarlijke substanties bevatten.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up