MAF Suriname voor missie naar Sint Maarten

MAF Suriname, een zelfstandige organisatie, maar tevens als filiaal verbonden aan het wereldwijd opererende Mission Aviation Fellowship (MAF) is vertrokken voor een missie naar Sint Maarten, ter ondersteuning van de getroffen gebieden als gevolg van orkaan Irma.

De MAF is een christelijke organisatie die als belangrijkste doelstellingen heeft om luchttransport te bieden voor medische en humanitaire hulp, maar ook voor kerken en zendelingen in moeilijk bereikbare gebieden.

Dankzij 70 jaar ervaring in hulpverlening wordt bij rampen wereldwijd regelmatig een beroep gedaan op de expertise van de MAF. Zo is ook voor de orkaanramp op Sint Maarten opnieuw een beroep gedaan op ondersteuning via de MAF. In dit geval vooral door Samaritans Purse.

De organisatie beschikt over een zeer efficiënt Quick Respons Team, waardoor wereldwijd in zeer korte tijd vanuit 35 landen expertise en vliegtuigen kunnen worden opgeroepen en ingezet.

Het MAF Disaster Response Team deed daarbij een speciaal beroep op de Surinaamse divisie en verzocht ondersteuning van het specifieke vliegtuig, de Cessna 206. Dit toestel kan heel efficiënt worden ingezet voor transport van personeel, maar ook survey vluchten.

Volgens Andy Bijkerk, directeur bij MAF Suriname, heeft de organisatie haar expertise te danken aan de veelzijdigheid en multi-inzetbaarheid van de piloten, maar vooral een hele strakke Standaardisatie Course, die dankzij continue zelfreflectie en bijsturing door de jaren heen tot stand is gekomen.

Vanmorgen om 10:30 uur vertrok het MAF vliegtuig met 2 piloten aan boord voor de bijna 9 uur durende vlucht naar St. Maarten.

De komende 3 weken zal MAF Suriname met de Cessna 206 en piloot Jafeth Bruinink participeren in het hulpprogramma van het MAF Disaster Response Team. De luchtdienst in Suriname zal hier geen hinder van ondervinden. Andy Bijkerk neemt, gedurende de afwezigheid van Jafeth, het vliegschema van hem over.(GFC)

Meer nieuws

Man steelt biggetjes uit stal

De politie van Lelydorp heeft de 45-jarige Poniran M. aangehouden voor diefstal van een aantal biggetjes uit een stal aan de Tawajariweg. Na aangifte van…

Scroll Up