LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie.

De groep, die onder leiding staat van Joyce Veira, coördinator van de opleiding vanuit het ministerie, heeft vrijdag het openbaar slachthuis van Nickerie bezocht. De studenten hebben een volledige demonstratie gehad van Staats veearts Faizel Wilness, beheerder van het slachthuis.

Het is volgens begeleider Veira de bedoeling dat nadat de studenten het theoretisch gedeelte van de studie hebben doorlopen, zij nu in de praktijk worden gebracht om te zien hoe het in de verschillende slachthuizen in ons land toegaat.

De studierichting APHA is in 2017 tot stand gekomen middels een overeenkomst tussen het PTC en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het gaat hierbij om een 3-jarige bachelors opleiding, waarbij de afgestudeerde zal moeten zorgdragen voor de voorlichting aan veehouders en het identificeren van ziekten bij de dieren.

Er bestaat binnen het ministerie van LVV een dringende behoefte naar zulk kader. Op dit moment is er slechts 1 Animal Production and Heath Assistant actief, terwijl er bijkans 25 van deze mensen nodig zijn voor een goede bemensing van alle ressorten in het land.

Na afronding van de studie kan de afgestudeerde zich verder specialiseren in sectoren vee als keurmeester of porthealth. Het ministerie van LVV bekostigt voor 11 van de 17 studenten de complete studie.

Het veldbezoek van de PTC-studenten is vervolgd met een bezoek aan het Anne van Dijk Rijstonderzoeks Centrum Nickerie (ADRON), een varkenskwekerij en een bezoek aan de coördinator van het ministerie van LVV Regio-West, Guido van der Kooye.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up