LVV garandeert watervoorziening aan rijstboeren Wageningen

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) garandeert de watervoorziening aan de rijstboeren te Wageningen en omgeving.

Daartoe zijn een aantal belangrijke stappen ondernomen. Minister Rabin Parmessar zei in De Nationale Assemblee (DNA), dat vanaf het begin van de maand mei er reeds twee pompen in bedrijf zijn. De komende maand wordt ook een mobiele pomp in werking gesteld, wat zal betekenen dat er voldoende water gedistribueerd wordt ten behoeve van de rijstsector. De aanhoudende regens zijn een zegen voor de rijstteelt; Wij danken de natuur daarvoor, stelde de bewindsman in het parlement.

Een team van het ministerie van LVV zal het komend weekeinde afreizen naar het gebied om de situatie in de gaten te houden. Parmessar riep alle actoren op, om zich houdt aan de inzaaiperiode. De bewindsman liet weten dat er nieuwe pompen zijn die eind september van dit jaar zullen worden ingezet. De tweede oplevering van dit project is in februari volgend jaar.

Parmessar stelt dat behalve dat het pompgemaal van Wageningen een belangrijke rol vervult bij de rijstteelt, ook de pompen te Wakay niet weg te denken zijn. Hij verwees voor de gedetailleerde beantwoording hieromtrent naar collega Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

In zijn beantwoording aan DNA ging de bewindsman ook in op een aantal andere vraagstukken. Over de kwestie rond de zaaizaad voorziening, gaf hij aan dat het Anne van Dijk Rijstonderzoek Rijstonderzoekcentrum Nickerie (ADRON) het research gedeelte op zich neemt, in samenwerking met een Maleisisch bedrijf.

Voor wat de zaaizaad productie betreft werkt ADRON samen met outgrowers om de boeren te voorzien van goed zaaizaad. In de komende periode zal met alle belanghebbenden gewerkt worden aan het terugdringen van het tekort van zaaizaad.

Delen:

Meer nieuws

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:
Scroll Up