Luchtvaartdienst reikt certificaat uit aan geslaagden

Na een Instrument Landing System (ILS) training van vijf weken te hebben gevolgd in Kansas City, de Verenigde Staten van Amerika en drie maanden in Suriname, hebben vijf studenten van de Luchtvaartdienst hun certificaat uitgereikt gekregen.

Maria Boobé een van de vijf geslaagden, die op 15 oktober haar certificaat in ontvangst mocht nemen is op dit moment niet alleen in Suriname, maar in het heel Caraïbisch gebied de enige vrouw die dit systeem zal kunnen beheren. “Ik ben trots dat ik deze training met succes heb afgerond en zal een wezenlijke bijdrage leveren aan het navigatiesysteem van Suriname”, zegt Boobé.

Het hoofd van de luchtvaartdienst Faizel Baarn geeft aan dat er met deze uitreiking geschiedenis is geschreven, omdat het voor het eerst is dat Surinamers het navigatiesysteem zelf zullen beheren. Baarn zegt dat met deze training Suriname geen engineers meer hoeft te laten halen en betalen, wat kosten besparend zal werken.

De trainingen zijn verzorgd door Josef Mac Intire, die de studenten geweldig noemt en de trainingen met genoegen heeft verzorgd.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up