Steeds meer bedrijven in Suriname kiezen ervoor om hun sollicitatieoproepen op LinkedIn te plaatsen in plaats van op Facebook.
Dit toont een duidelijke verschuiving in de manier waarop werkgevers werkzoekenden proberen te bereiken.
In het verleden was Facebook een veelgebruikte plek voor bedrijven om vacatures te delen.
Tegenwoordig geven vooral grotere bedrijven er echter de voorkeur aan om vacatures te publiceren op hun eigen websites en deze vervolgens via LinkedIn te verspreiden.
Gesuggereerd wordt dat Facebook steeds minder serieus wordt genomen als zakelijk platform, terwijl LinkedIn juist als professioneler en zakelijker wordt beschouwd.
“Op LinkedIn zijn de zakelijke targetingmogelijkheden groter, omdat gebruikers hun complete cv en loopbaangegevens delen,” publiceerde ‘Banenrijk Limburg’, een bekende vacaturesite in Limburg, Nederland.
De keuze voor LinkedIn hangt dus ook af van de doelgroep die bedrijven willen bereiken.
Voor vacatures waar een MBO-opleiding vereist is, blijkt Facebook nog steeds effectief, omdat deze doelgroep hier actiever is.
Voor bedrijven die vooral op zoek zijn naar kandidaten met een HBO- of WO-achtergrond, is LinkedIn geschikter.
Uit de trend blijkt dat hoger opgeleide werkzoekenden minder actief zijn op Facebook en juist meer tijd doorbrengen op LinkedIn.
Deze verschuiving betekent dat werkzoekenden zich moeten aanpassen aan de veranderende wervingsmethoden.
Wie op zoek is naar een baan, kan er niet langer op vertrouwen dat vacatures alleen op Facebook verschijnen.
Het gebruik van LinkedIn wordt noodzakelijker om op de hoogte te blijven van de meest relevante vacatures, vooral bij grotere bedrijven.
Vooral voor corporate bedrijven biedt LinkedIn de mogelijkheid om direct met de juiste doelgroep in contact te komen en hun professionele imago te versterken.
Hiermee wordt het platform steeds belangrijker op de Surinaamse arbeidsmarkt.
S. King maakt deel uit van het freelance redactieteam van GFC Nieuws.
Voor contact: info@gfcnieuws.com