Lichaam voetballer Sala gevonden in vliegtuigwrak

Redactie GFC Nieuws — Reddingswerkers hebben een lichaam geborgen uit een vliegtuigje dat twee weken terug neerstortte in Het Kanaal, en geïdentificeerd als dat van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala.

Het lichaam is gevonden met behulp van onderwatercamera’s en is woensdag “onder uitdagende omstandigheden” uit het toestel gehaald.

De stoffelijke resten van Emiliano Raúl Sala Taffarel zijn op de vroege donderdag vanaf de locatie van ontdekking voor de kust van Guernsey overgebracht naar de Portlandhaven in Dorset.

Het vliegtuig, een Piper Malibu N264DB verdween op 21 januari kort na vertrek uit het Franse Nantes. Kort nadat het toestemming had gevraagd om de landing in te zetten, verdween het van de radar. Sala was op weg naar Cardiff, waar hij zijn eerste training zou meemaken.

Vrienden van de topvoetballer, onder wie Lionel Messi en Kylian Mbappe, zouden hebben bijgedragen om de zoektocht naar het wrak te kunnen voortzetten.

 

Foto: Fabrizio Neitzke

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up