Lezing over voordelen Ayurveda voor Suriname

KennisKring en stichting OHM organiseren dinsdag in samenwerking met de ambassade van India een lezing met als thema ‘De voordelen van Ayurveda voor Suriname’. De inleider is Dr. Arackel Raghu, Joint Advisor van het ministerie van Ayush, India. Deze deskundige zal een presentatie houden over de ontwikkelingen op het gebied van Ayurveda.

Ayur komt van het woord āyus, dat “leven” of “levensprincipe” betekent, en veda betekent “wetenschap” of “kennis”. Het refereert dus aan een kennissysteem. “Ayurveda” kan derhalve vertaald worden als “kennis of wetenschap van het leven”.

Het ministerie van AYUSH werd in India opgericht op 9 november 2014 om de optimale ontwikkeling en verspreiding van AYUSH-systemen voor gezondheidszorg te verzekeren. In 1995 noemde met het alternatieve geneeskunde en homeopathie en in november 2003 werd het hernoemd tot afdeling Ayurveda, Yoga en naturopathie, Unani, Siddha en Homeopathie (AYUSH).

Tijdens recente ontmoetingen van onze vicepresident in India en ook de Indiase president tijden zijn staatsbezoek aan Suriname eerder dit jaar is dit onderwerp hoog op de agenda geweest. India wil Suriname helpen met onze gezondheidszorg en gelooft erin dat deze meer dan 6000 jaar oude geneeswijze dat veel uit planten, vruchten, oliën, specerijen bestaat, Surinamers gezonder kan maken.

Raghu zal oplossingen geven voor enkele van de meest voorkomende ziekten in ons land diabetes, zoals: hoge bloeddruk, psoriasis, migraine, botpijnen, stress en obesitas.

Na de lezing is er mogelijkheid om vragen te stellen. De toegang is geheel gratis.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up