Lengte van ring- en wijsvinger zegt iets over seksuele voorkeur

Vrouwen bij wie de linker wijs- en ringvinger een verschillende lengte hebben, hebben een grotere kans om lesbisch te zijn. Het lijkt cafépraat, maar het is de conclusie van een wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Essex in Groot-Brittannië. Dat staat te lezen op BBC.

Wetenschappers hebben de lengte van de vingers van achttien identieke vrouwelijke tweelingen gemeten, bij wie de ene hetero was en de andere lesbisch.

Gemiddeld had de lesbische helft verschillende afmetingen van de ring- en wijsvinger. Dat is een typische mannelijke eigenschap, maar dan enkel aan de linkerhand.

Testosteron

“Dat kan te maken hebben met een blootstelling aan te veel testosteron in de baarmoeder”, zo klinkt het bij dr. Tuesday Watts van het departement psychologie van de Essex University. “Aangezien identieke tweelingen honderd procent dezelfde genen hebben en toch een verschillende seksuele voorkeur kunnen hebben, moeten we de oorzaak daarvan ergens anders zoeken.”

“Onderzoek leert ons dat de seksuele voorkeur in de baarmoeder wordt bepaald en afhankelijk is van de hoeveelheid mannelijke hormonen waaraan we blootgesteld worden of de manier waarop ons lichaam daarop reageert. Wie blootgesteld wordt aan hogere doses, zou meer kans maken op homo- of biseksualiteit.”

Niet bij mannen

Het team onderzocht ook de vingers van veertien identieke mannelijke tweelingen, waar de ene hetero was en de andere homoseksueel, maar daar werd geen verband gevonden.

Het onderzoek wordt gepubliceerd in The Archives of Sexual Behaviour. Of de studie in de wetenschappelijke wereld meteen voor waar zal worden aangenomen, is nog maar de vraag. Het doet een beetje denken aan de 18de- en 19de-eeuwse frenologie, de theorie waarbij men ervan uitgaat dat aanleg en persoonlijkheid afgeleid kunnen worden aan de vorm van de schedel. De theorie is al lang geklasseerd.

Delen:

Meer nieuws

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:

Waidoe officieel NDP’er

NDP-leider Desi Bouterse heeft het DNA-lid William Waidoe zaterdag tijdens een massameeting in Nickerie persoonlijk verwelkomd. Delen:

Delen:

Kookgasprijzen niet verhoogd

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt in een persbericht dat de tarieven voor kookgas niet worden verhoogd. Delen:

Delen:

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up