OPINIE- Onlangs hebben de leerlingen in Suriname van leerjaar 9 een belangrijke toets afgelegd. De resultaten van deze toets bepalen de verdere studierichting van deze leerlingen.
Zowel de leerlingen als de leerkrachten zijn het niet eens met de beoordelingsmethode van deze toets.
Het voornaamste punt van onenigheid ligt in het feit dat leerlingen naar een lager niveau worden gestuurd op basis van slechte prestaties in één vak.
Deze praktijk is naar de mening van velen onrechtvaardig. Leerlingen die potentieel zouden slagen voor het mulo via de zesde klas, worden met dit doorschuifsysteem naar een lager niveau gedirigeerd.
Het nieuwe onderwijssysteem, zo beweren velen, is een slecht doordacht plan dat de toekomst van talloze kinderen in gevaar brengt.
Bezorgde ouders uiten deze zorgen. De vraag blijft, hoe kunnen we recht doen aan de inspanningen van kinderen die beoordeeld worden op basis van één vak?
Dit systeem vereist volgens velen dringende herziening. Worden kinderen moedwillig onder hun potentieel gehouden?
Is dit het doel van dit systeem? Dit zijn enkele van de prangende vragen waarop bezorgde ouders antwoorden willen.
Foto ter illustratie.
A. Anches
DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com