Leerkrachten met te laag kennisniveau moeten ontslagen worden

pexels pixabay 159844 scaled

OPINIE- In de afgelopen jaren is een zorgwekkende trend zichtbaar geworden binnen het Surinaamse onderwijssysteem.

Het is steeds vaker te merken dat onderwijsgevenden moeite hebben met de beheersing van onze voertaal, het Nederlands.

Dit probleem manifesteert zich in het frequente gebruik van verkeerde lidwoorden en de onvermijdelijke strijd om foutloze zinnen te construeren.

Deze taalbeheersingskwestie is verontrustend en onderstreept een nog dieperliggend probleem: de algemene en specifieke kennisontwikkeling van leerkrachten in Suriname.

Het is een ongemakkelijke waarheid die elke intellectueel niet kan ontgaan, de verontrustende staat van de onderwijskwaliteit in ons land.

Het dalende niveau van ons onderwijs, deels te wijten aan de taalvaardigheid en de algehele competentie van onze onderwijsgevenden, heeft een domino-effect op onze leerlingen en uiteindelijk op onze samenleving.

Deze achteruitgang vormt een bedreiging voor de toekomstige generaties, aangezien de kwaliteit van onderwijs direct gerelateerd is aan hun perspectieven op vooruitgang en succes.

Het is nu meer dan ooit cruciaal om actie te ondernemen. Het verbeteren van het niveau van de onderwijsgevenden in ons land moet een prioriteit zijn voor elk beleid dat gericht is op het verbeteren van het onderwijssysteem.

Dit betekent dat leraren met een te laag kennisniveau, bijgeschoold moeten worden. Een voortdurende weigering om mee te werken aan bijscholing, zou moeten leiden tot passende maatregelen, waaronder eventueel ontslag.

Laten we deze uitdaging als een kans zien, om een sterk fundament te leggen voor de toekomstige generaties, door het onderwijs in Suriname te verbeteren en te versterken.

S. Cruden

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud