Leerkrachten hebben geen recht op 25% loonsverhoging

De 25% loonsverhoging welke de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) met de regering overeen is gekomen voor landsdienaren, geldt niet voor leerkrachten. Tot deze conclusie komt de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Lilian Ferrier, in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

“Het heel traject van de loonsverhoging is begonnen naar aanleiding van de herwaardering die de leerkrachten gehad hebben. Bij die herwaardering is afgesproken dat zij uit Fiso gaan. Dat wil zeggen dat de loonreeks van de leerkrachten niet meer gebonden is aan dat van de ambtenaren”, stelt de minister.

De bewindsvrouw zegt verder dat de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hierdoor niet kunnen zeggen dat zij eveneens aanspraak maken op die verhoging, die de ambtenaren zullen krijgen eind september.

Verder gaat de minister in op een ultimatum waarover de voorzitter van de bovengenoemde bonden, Wilgo Valies, het heeft gehad in de media, waarop zij aangeeft dat er nooit een datum van 20 augustus 2018 is genoemd. “Wat ik heb gezegd en ik herhaal dat: tijdens de meeting heb ik doorgegeven dat mijn onderdirecteur Ontwikkelingsdiensten met verlof is tot 16 augustus. Dus zei ik aan het einde van die week kan ik met haar afstemmen hoever zij is met het verwerken van zaken. Blijkbaar is er een eigen interpretatie gegeven van zaken”, beklemtoont de bewindsvrouw.

Over het staatsbesluit van 9 oktober 2017 zegt de onderwijsminister dat het herzien moet worden. Daarover heeft zij onlangs een gesprek gehad met de voorzitter van de presidentiële werkgroep, Eddy Jozefzoon. Er zijn te veel manco’s in het besluit. “Je kan niet met een juridisch document werken waarin een aantal zaken niet correct zijn”, stelt de bewindsvrouw. Intussen is de werkgroep bezig om het staatsbesluit te herzien.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up