“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend is.

“Als we zien dat de regering nog 7 miljard wil lenen in 2019 dan betekent het dat wij dus ver boven de 80% van BBP zullen zitten, wat onze positie voor terugbetaling verslechtert bij gelijkblijvende omstandigheden. Tevens is er geen sprake van significante productieverhoging”, haalt Rusland aan.

“Indien wij lenen en daaruit de verdiencapaciteit op een verantwoorde manier verhogen, zullen wij kunnen meegaan, maar wij zullen niet mee kunnen gaan met projecten die veel duurder in aanpak zijn dan het zou kunnen. Wij moeten efficiënt en effectief investeren wat niet gezegd kan worden van de initiatieven van de regering”, voert hij verder aan.

Als voorbeeld haalt hij het project om de luchthaven te gaan aanpassen voor een bedrag van meer dan US$ 200 miljoen US$. “Er komt zoveel bij kijken en we moeten nagaan of we aan de hand van onze omstandigheden en mogelijkheden inclusief realistisch berekende mogelijkheden, een verantwoord project hebben. Projecten moet passen binnen onze mogelijkheden en perspectieven. Waarom doen we het, wat zijn de voordelen, wat gaan we ermee bereiken en wat verdienen we ermee?”

Een van de belangrijkste acties is dat wij als land meer moeten gaan verdienen en wel op een duurzame manier, meent Rusland. Dat betekent dat wij de productie en productiviteit moeten gaan verhogen. Alleen zo zullen wij de inkomsten kunnen verhogen en dus in staat zijn om de zaken die wij als volk nodig hebben te kunnen financieren op deze wereld. Alleen zo zullen wij in staat zijn de genomen leningen terug te betalen.

Die doelen zullen volgens Rusland alleen te realiseren zijn wanneer we de investeringen plegen en juiste randvoorwaarden voor die ontwikkeling creëren. “Ik wil hierbij aangeven dat er nog veel meer gedaan moet worden binnen ons onderwijs omdat dat de basis is voor het klaarmaken van vooral onze jongeren om werk te kunnen doen die die productie ondersteunen”.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up