Lachen en eten op het werk: Saoedische vrouwen moeten hun grenzen kennen

Een Egyptenaar is in Saoedi-Arabië gearresteerd omdat hij had ontbeten met een vrouwelijke collega. In het land gaan stemmen op ook de vrouw op te pakken: “Lachen, eten op het werk, waar zijn je grenzen?”

Het tweetal had de gezamenlijke maaltijd in het hotel waar zij werken, gefilmd. De vrouw is in beeld gekleed in een nikaab; beiden wuiven naar de camera en laten hun etenswaar zien.

Online ontstaat de meeste woede om een scene waarin zij de man eten in de mond stopt. Een twitteraar zei dat een religieuze vrouw barrières moet opwerpen tussen haar en haar collega’s.

Ze gaf de vrouw de schuld voor het “debacle”, terwijl een andere Saoedische poster ook vroeg waarom de vrouw niet werd gestraft: “Lachen, eten op het werk … waar zijn je grenzen?”, vroeg zij zich af.

Binnen enkele uren nadat de video online verscheen, liet het Saoedische ministerie van Arbeid en Sociale Ontwikkeling weten dat de man was gearresteerd.

Ook de werkgever zal worden gehoord over de werkomstandigheden in het hotel. Volgens overheidsvoorschriften moeten vrouwelijke werknemers gescheiden werken van mannen.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up