Krontjonglegende Mus Mulyadi laat vooral melancholische mijmeringen achter

Redactie GFC Nieuws — De legendarische krontjongzanger Mus Mulyadi overleed donderdagmorgen in het Pondok Indah-ziekenhuis in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Hij werd 73.

Mus leed sinds de tachtiger jaren aan diabetes. In 2009 werd hij blind, schrijft de Jakarta Post. Hij was met spoed overgebracht naar het ziekenhuis vanwege een hoge bloedsuikerspiegel.

Daar leek het goed te gaan. “Hij zei dat hij zich beter voelde en dat zijn bloedsuiker was gedaald tot een normaal niveau” zei zijn zoon Erick Haryadi aan Kompas. Kort nadat hij had aangegeven dat het beter ging, ontsliep hij echter.

Mulyadi was autodidact en ontwikkelde zijn talent binnen zijn artistieke familie. Zijn vader was gamelanspeler, twee broers braken ook door als krontjongzanger, terwijl zijn jongere broer Mus Muljono carrière maakte als jazz- en popzanger.

Zijn liedjes gingen over vriendschap, over de romantische liefde, maar ook over de liefde voor de Gordel van Smaragd.

Mus Mulyadi werd geboren in Surabaya, Oost-Java, op 14 augustus 1945. De zanger laat zijn vrouw en twee kinderen achter.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up