KPS en VSB bundelen samen in de strijd tegen contra bande

De politie is in het jaar 2017 een Memory Of Understanding (MoU) aangegaan met de Vereniging Surinaamse Bedrijven (VSB) om samen de strijd aan te gaan tegen de illegale handel van bepaalde producten.

In workshops, die hierover zijn georganiseerd werd duidelijk, dat de verschillende diensten zoals de politie, douane en Economische Controle Delicten (ECD) behoefte hadden aan middelen en informatie, die kunnen helpen bij het onderscheiden van legale en illegale goederen.

Op grond van het voorgaande werd een poster ontworpen door de VSB, welke de diensten handvatten aanreikt om een duidelijk onderscheid te kunnen maken voor wat betreft bepaalde producten.

Op maandag 14 januari is gestart met het plaatsen van deze posters van illegale sigaretten op verschillende politiebureaus.

De afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname speelt een belangrijke rol in het bestrijden van de handel in illegale goederen in ons land. De afdeling is op het telefoonnummer 444543 te bereiken voor het doen van een melding of van een aangifte.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up