Knuffelen en zoenen is ‘seksueel suggestief’ en daarom ontoelaatbaar op Facebook

Redactie GFC Nieuws — Twee Zweedse politieke partijen mogen van Facebook hun campagne niet via het platform promoten. In één campagnevideo kussen twee homoseksuele mannen elkaar. In een ander filmpje loopt een kandidaat door een bos met een jachtgeweer.

Facebook scherpte zijn regels voor politieke reclame aan. Dat gebeurde in de nasleep van beschuldigingen dat Rusland het platform misbruikte. Moskou zou zich via het medium mengen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Het beeld van knuffelende en zoenende homo’s is volgens Facebook “seksueel suggestief” en daarom ontoelaatbaar op het platform.

Het medium wees een verzoek van de christendemocraten af om een ​​politieke advertentie te promoten ter ondersteuning van hun kandidaat Ella Bohlin. Die wilde daarmee haar kiezersbasis op het platteland aanspreken.

De film laat zien hoe Bohlin met haar hond door de majestueuze bossen van Zweden wandelt terwijl ze een jachtgeweer op de schouder draagt. Zij zegt dat haar partij de EU niet zal toestaan ​​om Zweden te dicteren hoe het jachtbeheer gereguleerd moet worden.

Nergens is te zien dat zij schiet of zelfs het wapen ergens op richt, maar de aanwezigheid ervan maakte het beeldmateriaal ongeschikt voor promotie op Facebook.

Delen:

Meer nieuws

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up