Kleine mensen lopen meer risico om te sterven op intensieve zorgen

Hoe het afloopt met iemand die op de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis terechtkomt, hangt af van een hele reeks factoren. Denk maar aan je specifieke aandoening, leeftijd en BMI. Maar volgens een nieuwe studie die zopas verscheen in het erkende vaktijdschrift Intensive Care Medicine, speelt er nog een andere – onwaarschijnlijke – factor een rol: hoe groot je bent.

Bij de studie waren 417.387 Britse patiënten betrokken die op intensieve lagen: 233.308 mannen en 184.070 vrouwen. Respectievelijk 22,5 en 20,6 procent van de patiënten haalde het niet.

Opmerkelijk daarbij was dat het risico op overlijden steeg naarmate de patiënt kleiner was. Grote patiënten bleken meer kans te hebben om het te overleven. Wat de precieze verklaring is, kunnen de wetenschappers niet met zekerheid zeggen. “Het is speculatief om te zeggen dat de handelingen die op intensieve zorgen gesteld worden, nadelig zijn voor kleinere patiënten. Maar klein zijn lijkt in elk geval wel een risicofactor.”

Delen:

Meer nieuws

Kookgasprijzen niet verhoogd

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt in een persbericht dat de tarieven voor kookgas niet worden verhoogd. Delen:

Delen:

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:
Scroll Up