Kleine en topondernemers wisselen van gedachten tijdens VHJI-Entrepreneurs Beurs

Jonge startende entrepreneurs hebben tijdens de Jawa Business Lounge van de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) te Sana Budaya de gelegenheid gehad om met de top 5 grootste door Javanen geleide ondernemingen van gedachten te wisselen. Zij hebben tips gekregen over de wijze waarop zij tijdens deze moeilijke financieel-economische situatie bepaalde zaken zouden kunnen aanpakken.

De ondernemersbeurs is georganiseerd in het kader van 128 jaar Javaanse Immigratie. Eén van de bedrijven in de top 5, die van 8 – 12 augustus heeft deelgenomen aan deze beurs, is de Intermed Bedrijven Groep.

De bedrijvengroep bestaat uit elf bedrijven, waaronder Intermed Caribe, Medisch Diagnostisch Centrum (MDC), Diapura, Pharmport, MyLab en sinds kort Clevia Park. Volgens Business Unit Manager Kristinadewi Legiman van MDC treft de financieel-economische situatie niet alleen de Intermed Groep, maar vrijwel alle ondernemers.

Het grootste knelpunt waarmee dienstverleners in de zorg kampen, zijn de achterhaalde tarieven. Legiman zegt dat het erg belangrijk is om het juiste tarief te bepalen, zodat de patiënten goede zorg kunnen blijven krijgen.

Haar boodschap is om, ondanks de vele uitdagingen, de moed niet op te geven. Elke crisis en elke devaluatie biedt namelijk kansen. De grote uitdaging is evenwel om die kansen te vinden. Creativiteit is daarbij een sleutelfactor. Creatief zijn, zeker in de zorg, is ook wat de bedrijvengroep doet om te overleven.

Volgens Legiman is het belangrijk om je te specialiseren en na te gaan hoe je beter kunt inspelen op de wensen en de behoeften van klanten en patiënten.

Collega Dave Wirjomengolo van Intermed Caribe voegt er aan toe dat de regering in feite de ondernemers meer tegemoet zou moeten komen en hen beter zou moeten faciliteren. Hij zegt verder dat Javaanse jongeren meer durf zouden moeten opbrengen om hun eigen onderneming te beginnen.

Legiman en Wirjomengolo zijn er trots op deel uit te maken van de top 5 bedrijven op de VHJI-ondernemersbeurs. De Intermed Bedrijven Groep doet zaken met de zorg, industrie, horeca en lab. Aan de bedrijvengroep is gevraagd mee te doen aan de ondernemersbeurs van de VHJI, omdat zij behoren tot de top 5 bedrijven van Javaanse ondernemers in Suriname, waaronder Solve IT, MES, Lincoln, SIB en de Intermed Bedrijven Groep.

MDC-manager Legiman is er voorstander van dat dit soort activiteiten vaker georganiseerd worden. Zij juicht het toe dat fora worden gecreëerd om beginnende ondernemers te laten delen in de kennis en ervaringen van de grote, gevestigde bedrijven.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up