Kinderen jarenlang bestraald met gigantische hoeveelheid gevaarlijke radioactieve straling

Redactie GFC Nieuws — Het Grand Canyon National Park hield bijna 20 jaren verborgen dat medewerkers en bezoekers dagelijks werden blootgesteld aan enorme hoeveelheden radioactieve straling. Kinderen liepen tot 4000 maal de maximaal veilige dosis op.

Klokkenluider Elston Stephenson, veiligheidsmanager bij het park, liep met de informatie naar de media omdat niemand naar hem wilde luisteren.

Hij zegt dat drie containers van 5 gallon (bijna 19 liter) vol uraniumerts in het gebouw lagen opgeslagen naast een taxidermie-expositie. Tours met kinderen stopten daar voor presentaties. De kinderen bleven vaak 30 minuten of langer naast het uranium zitten.

Volgens zijn berekening zouden de kinderen binnen drie seconden stralingsdoses hebben gekregen die de federale veiligheidsnormen overschrijden. Volwassenen zouden in minder dan een halve minuut de gevaarlijke blootstelling kunnen hebben gehad.

“Als je tussen 2000 en 18 juni 2018 in het Museum Collections Building (2C) was, werd je blootgesteld aan uranium volgens de definitie van OSHA,” schreef Stephenson.

“De stralingsmetingen overschrijden de veilige limieten van de Nuclear Regulatory Commission … Identificatie van wie werden blootgesteld en uw blootstellingsniveau wordt lastig en is onze volgende belangrijke taak.”

De veiligheidsmanager zegt dat hij herhaaldelijk aan leidinggevenden van het National park had gevraagd om het publiek te informeren, maar steeds op een “stenen muur” stuitte. Hij diende ook een klacht in bij de inspecteur-generaal, nam contact op met de FBI en schreef elk lid van het Congres aan.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up