Kind van 11 gearresteerd en opgesloten in gevangenis omdat hij Amerikaanse vlag en volkslied racistisch vindt

Redactie GFC Nieuws — Een elfjarige scholier is in Florida gearresteerd omdat hij niet wilde staan voor het opzeggen van de Eed van Trouw. Hij noemde de Amerikaanse vlag racistisch, het volkslied vond hij kwetsend voor zwarten.

De zesdeklasser werd opgesloten in een jeugdgevangenis. Toen een vervangende leerkracht hem vroeg te gaan staan voor de eed, weigerde hij dat.

Hij zei dat de vlag racistisch en het volkslied kwetsend was voor zwarten. De leerkracht vroeg hem waarom hij dan niet terug ging waar hij vandaan kwam als hij het in Amerika zo erg vond.

“Ze hebben me hier naartoe gebracht,” reageerde de jongen.

De schoolpolitie zegt dat het kind is gearresteerd omdat hij opdrachten niet uitvoerde, schoolleiders racistisch noemde en lastig was.

Een woordvoerster van het schooldistrict zei dat studenten niet verplicht zijn om deel te nemen aan de Eed van Trouw, maar dat de vervangende leraar dit niet wist. Zij zei dat de leerkracht niet langer op de scholen in het district mag werken, en dat het district de zaak nog steeds onderzoekt.

Delen:

Meer bizar nieuws

Arts vindt bloedzuiger in keel vrouw

Een arts heeft een bloedzuigende regenworm ontdekt in de luchtpijp van een vrouw nadat ze iets voelde bewegen in haar keel en daarna bloed hoestte….

Delen:

Man eet gekko en sterft 10 dagen later

David Dowell (34) werd uitgedaagd om een gekko te eten op een feestje in Brisbane, Australië, maar stierf 10 dagen later aan een salmonella infectie….

Delen:

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:
Scroll Up