Kim Moo Taekwondo Academy Suriname krijgt internationale erkenning

Kimmoo Taekwondo Academy Suriname (KTA) heeft op vrijdag 4 januari het officiële KUKKIWON membership Certificaat ontvangen. De KTA is met terugwerkende kracht vanaf januari 2017 erkend door de Internationale taekwondo organisatie KUKKIWON, gevestigd in Zuid-Korea.

KTA is het eerste Taekwondo opleiding instituut in Suriname die de status KMS Doyang (KUKKIWON erkende Taekwondo opleidings lokatie) draagt.

KUKKIWON, ook wel bekend als het Wereld Taekwondo Hoofdkwartier, is de thuisbasis van de World Taekwondo Academy.

De KUKKIWON is de door de Zuid Koreaanse overheid erkende bestuursorganisatie als het gaat over de kwaliteit van Taekwondo wereldwijd en is de enige organisatie die wereldwijd erkende Dan (Zwarte Band) certificaten uitgeeft.

De World Taekwondo Organisatie belast met de sportzijde (olympische en wereldkampioenschappen) van Taekwondo accepteert alleen atleten met een KUKKIWON Certificaat.

Met deze internationale erkenning heeft de Kimmoo Taekwondo Academy in Suriname de bevoegdheid om internationaal erkende Dan-examens af te nemen en dus erkende certificaten uit te geven. Het proces om erkend te worden door de Kukkiwon heeft twee jaren geduurd.

Kimmoo Taekwondo Academy te Paramaribo, is in 2009 opgericht door Tino Lew (5e dan Master Taekwondo).

KTA richt zich op zowel fysieke als mentale vorming van jong en oud. Dit instituut, met meer dan 250 leerlingen, heeft in de afgelopen tien jaren 20 leerlingen met een taekwondo eerste dan (zwarte band) opgeleid.

KTA heeft drie scholen die respectievelijk zijn gevestigd te Paramaribo Zuid (Rosita straat), Paramaribo Noord (Bonistraat) en te Lelydorp (Vlindertuin ).

Met deze internationale erkenning maakt KTA een belangrijke stap in de verdere groei van taekwondo in Suriname.

KTA biedt de Surinaamse samenleving de mogelijkheid om fysiek en gedisciplineerd op traditionele wijze deze Koreaanse verdedigingskunst te beoefenen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:
Scroll Up