Kim Moo Taekwondo Academy Suriname krijgt internationale erkenning

Kimmoo Taekwondo Academy Suriname (KTA) heeft op vrijdag 4 januari het officiële KUKKIWON membership Certificaat ontvangen. De KTA is met terugwerkende kracht vanaf januari 2017 erkend door de Internationale taekwondo organisatie KUKKIWON, gevestigd in Zuid-Korea.

KTA is het eerste Taekwondo opleiding instituut in Suriname die de status KMS Doyang (KUKKIWON erkende Taekwondo opleidings lokatie) draagt.

KUKKIWON, ook wel bekend als het Wereld Taekwondo Hoofdkwartier, is de thuisbasis van de World Taekwondo Academy.

De KUKKIWON is de door de Zuid Koreaanse overheid erkende bestuursorganisatie als het gaat over de kwaliteit van Taekwondo wereldwijd en is de enige organisatie die wereldwijd erkende Dan (Zwarte Band) certificaten uitgeeft.

De World Taekwondo Organisatie belast met de sportzijde (olympische en wereldkampioenschappen) van Taekwondo accepteert alleen atleten met een KUKKIWON Certificaat.

Met deze internationale erkenning heeft de Kimmoo Taekwondo Academy in Suriname de bevoegdheid om internationaal erkende Dan-examens af te nemen en dus erkende certificaten uit te geven. Het proces om erkend te worden door de Kukkiwon heeft twee jaren geduurd.

Kimmoo Taekwondo Academy te Paramaribo, is in 2009 opgericht door Tino Lew (5e dan Master Taekwondo).

KTA richt zich op zowel fysieke als mentale vorming van jong en oud. Dit instituut, met meer dan 250 leerlingen, heeft in de afgelopen tien jaren 20 leerlingen met een taekwondo eerste dan (zwarte band) opgeleid.

KTA heeft drie scholen die respectievelijk zijn gevestigd te Paramaribo Zuid (Rosita straat), Paramaribo Noord (Bonistraat) en te Lelydorp (Vlindertuin ).

Met deze internationale erkenning maakt KTA een belangrijke stap in de verdere groei van taekwondo in Suriname.

KTA biedt de Surinaamse samenleving de mogelijkheid om fysiek en gedisciplineerd op traditionele wijze deze Koreaanse verdedigingskunst te beoefenen.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:
Scroll Up