Keurmerk klantgericht communiceren

Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid zijn belangrijke aspecten die bijdragen aan het rendement van organisaties in Suriname.

Op lange termijn zijn de prestaties van organisaties te toetsen aan de kwaliteit van de dienstverlening. “Het verkrijgen van het keurmerk ‘Klantgericht Communiceren’, kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de dienstverlening wordt geoptimaliseerd en de klant te allen tijde centraal staat”, zegt Angela van der Kooye, directeur van AK Communication Consultancy (AKCC).

Op nationaal en internationaal niveau weet de consument welke dienstverlening er verwacht mag worden van zo’n organisatie.

Loyale en betrokken medewerkers staan meteen in het verlengde hiervan en zijn enthousiaster, vriendelijker naar klanten toe. Deze medewerkers willen er alles aan doen dat het klantcontact als prettig en plezierig wordt ervaren. Hoe beter de klanten worden behandeld, hoe sneller zij weer een bezoek brengen aan de desbetreffende organisatie. Daarnaast wordt het werk ook leuker, aangenamer en zinvoller voor de medewerkers.

Gemotiveerde krachten gaan altijd iets verder dan de ongemotiveerde medewerkers. Positieve feedback krijgen van collega’s en klanten zijn belangrijke elementen van erkenning tijdens het werken.

Een medewerker die goed in zijn vak is en bijblijft, is uiteraard beter in staat om zijn job kwaliteitsvol te doen en volgens de nieuwste inzichten. Plezier in je werk zorgt ook voor een lager verloop en minder zieken. Kennis blijft in huis, is continu beschikbaar en draagt bij aan de kwaliteit van de dienstverlening. Dit draagt bij aan de professionalisering van de werkprocessen en schept weer vertrouwen bij de klanten. Organisaties scoren goed en de klanten maken graag gebruik van hun product en/of dienst.

Op lange termijn, zorgen goede werkomstandigheden en goede samenwerking voor betere prestaties van organisaties en een veilige, gezonde sfeer voor klanten. Dit heeft een positieve impact op de maatschappij en de kwaliteit van de dienstlening blijft een aandachtspunt in organisaties.

Door het doen van assessments in organisaties door ‘mystery’ bezoeken af te leggen, worden de servicenormen klantvriendelijkheid en klantgerichtheid, getoetst door AKCC. De criteria voor de toetsing zijn vooraf vastgesteld en worden meegenomen in de assessments.

Er kan hierbij worden gedacht aan het klantcontact, responsiviteit, betrouwbaarheid, beleefdheid, empathie, competentie, tastbare zaken en de nazorg. Heeft zo’n organisatie het assessment goed doorlopen, dan wordt dit doorgegeven aan het landelijk platform voor communicatie (CCPR/VCMP).

Deze vereniging zal vervolgens de organisatie bezoeken en het keurmerk ‘Klantgericht Communiceren’ zichtbaar verschaffen aan de desbetreffende organisatie.

Er worden ook trainingen ‘klantgerichtheid’ op maat verzorgd, als blijkt dat de medewerkers meer ondersteuning nodig hebben, om hun werkzaamheden succesvol te verrichten. Het keurmerk zal in samenwerking met andere verenigingen worden gelanceerd.

Delen:

Meer nieuws

Nieuwe impulsen aan verslavingszorg

Een goedgekeurd twinningsproject uit het samenwerkingsverband tussen Suriname en Nederland resulteert in de uitwisseling van ervaring en methodieken tussen de partners Christelijke Hulpverlening Oost- Groningen…

Delen:

Moordaanslag mondt uit in zelfdoding

Redactie GFC Nieuws — Een piloot in Botswana pleegde zaterdagavond vermoedelijk zelfmoord door zich te pletter te vliegen tegen het gebouw van een vliegclub waar…

Delen:

Vrouw zwaar mishandeld door broer

Radjinderkoemar A. (52) werd op donderdag 15 maart door de politie van het ressort Flora opgesloten voor mishandeling van zijn zusje met wie hij op…

Delen:

Arbeid vestigt klankbord in Saramacca

Spoedig zullen de verscheidene diensten van het ministerie van Arbeid binnen handbereik zijn voor bewoners van het district Saramacca. Delen:

Delen:

Katholieke priester tijdens mis neergestoken

Redactie GFC Nieuws — Vrijdagmorgen werd in Montreal een katholieke priester neergestoken tijdens de ochtendmis in het Oratorium van de Heilige Jozef. Eén persoon is…

Delen:

15 rijbewijzen van hardrijders ingevorderd

De Motor Surveillance Dienst (MSD) heeft in de periode van zondag 3 maart tot en met zaterdag 9 maart 222 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 15 rijbewijzen…

Delen:

VS erkent illegale annexatie Golanhoogte

Redactie GFC Nieuws — Donald Trump erkent de permanente Israëlische annexatie van de betwiste Golanhoogte, meldt de Washington Post. Hij zei donderdag dat het gebied…

Delen:

Aanpak infrastructuur Regio-West Nickerie

De afdeling Regio-West van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig de dichtbegroeide natte infrastructuur in het district…

Delen:

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:
Scroll Up