Kerstboom maakt je gelukkiger

Dit stellen psychologen, die verder aangeven dat mensen zelfs een gelukkige ‘boost’ krijgen, als ze al vroeg beginnen met het versieren van een kerstboom.

Het zorgt voor een neurologische verandering in je brein waar je gelukkig van wordt. Alles wat je even uit je normale routine haalt, prikkelt je zintuigen.

Ook het ophangen van feestelijke kerstverlichtingen kan al zelfs een ‘boost van dopamine’ veroorzaken: het hormoon dat je een goed gevoel bezorgt.

Kerstmis is voor velen een magische periode, een periode van onschuldigheid en plezier. Dit zal vooral spelen voor mensen die een gelukkige herinnering hebben aan hun kindertijd en het samenzijn tijdens kerst. Maar niet alleen nostalgische factoren spelen een rol.

Ook de lichtjes en kleuren wakkeren volgens de psychologe onze gelukshormonen aan. Volgens chromotherapie, ook wel kleurentherapie, zorgen de lichtjes en kleuren voor meer energie en een blijer gevoel.

Meer lifestylenieuws

De work-out voor mooie bips

– Zet je handen en knieën op de grond. Beweeg je rechterbeen gestrekt naar achteren gedurende 90 seconden, je voet moet hoger komen dan je…

‘Eten wordt lekkerder door muziek’

Een maaltijd kan niet alleen met zout en peper, maar ook met geluid op smaak worden gebracht. Dat stelt Charles Spence, hoogleraar en experimenteel psycholoog…

Hogere kans op migraine bij jeugdtrauma

Kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld, of een traumatische ervaring hebben gehad, hebben 60 procent meer kans om als volwassene migraine te krijgen,…

Scroll Up