Kap – en steekpartij te Albina (update)

De 38-jarige Emile M. werd vorige week vrijdag bij de politie controlepost te Stolkersijver aangehouden voor zware mishandeling.

Op die bewuste vrijdagmiddag heeft Emile een bootsman ernstige kap-en steekverwondingen toegebracht met een scherp voorwerp.

In het vorig bericht van de politie is opgenomen dat dit incident plaats heeft gevonden te Albina in het district Marowijne. Het incident heeft zich echter voorgedaan op Frans grondgebied.

Het voorlopig politioneel onderzoek heeft naar voren gebracht dat de bootsman Emile wilde bewegen om in zijn boot de oversteek vanuit Frans-Guyana naar Suriname te doen. De manier waarop de bootsman dat deed, beviel Emile niet. De mannen kregen een meningsverschil dat uitmondde in een vechtpartij.

Emile zou daarbij een scherp voorwerp tevoorschijn hebben gehaald waarmee hij de bootsman enkele steekverwondingen toebracht. Verder heeft het slachtoffer ook een diepe snijverwonding opgelopen in één van zijn handpalmen.

Na zijn daad stak Emile de rivier over naar Albina en reed met zijn auto richting Paramaribo. Te Stolkertsijver werd hij door de politie aangehouden en overgedragen aan de politie van Albina.

Emile M. is ingesloten en zal strafrechtelijk vervolgd worden in Suriname voor het in Frans-Guyana gepleegd strafbaar feit tegen de bootsman die Surinamer is.

Delen:

Meer nieuws

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up