Kankerpatiënte vult per ongeluk in dat ze ‘terrorist’ is en mag VS niet meer in

De Schotse kankerpatiënte Mandie Stevenson moest een tripje naar New York uitstellen omdat ze bij het invullen van het ESTA-formulier per ongeluk aangekruist had dat ze een terrorist is. Pas toen haar visumaanvraag geweigerd werd, had ze haar vergissing door.

Het kostte de vrouw uiteindelijk een kleine duizend euro om haar ‘foutje’ recht te zetten en een maand later dan gepland alsnog toegang te krijgen tot de VS.

Voor vertrek naar de Verenigde Staten wordt passagiers altijd gevraagd om een Electronic System for Travel Authorization in te vullen, zodat ze niet door de volledige visumprocedure hoeven te gaan.

De vraag op het formulier luidde of ze “ooit wilde deelnemen of ooit heeft deelgenomen aan terroristische activiteiten of genocide”.

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:
Scroll Up