Kandidaat haalt 5 stemmen bij verkiezingen Lagerhuis India: ‘Dit nooit weer’

Redactie GFC Nieuws — Neetu “Shutteran” Wala deed als onafhankelijke kandidaat mee aan de recente verkiezingen voor de Lok Sabha, het Indiase Lagerhuis. Nadat de uitslag van Punjab bekend werd, brak Wala in tranen uit: hij had maar 5 stemmen gehaald. Terwijl hij thuis 9 kiesgerechtigden heeft wonen.

Dit nooit weer, zwoer Wala. Hij zou zich nooit weer verkiesbaar stellen, want als je je eigen huisgenoten niet kunt vertrouwen… “Ze zijn oneerlijk geweest bij het stemmen,” antwoordde hij op de vraag of zijn familie niet op hem had gestemd.

 

Bovendien vermoedde hij dat met de stemmachines was geknoeid. Hadden immers niet velen gezworen dat zij wel degelijk op hem hadden gestemd? Beelden van de diepbedroefde kandidaat gingen razendsnel viraal.

Later bleek dat Wala (bekend als Shutteran Wala omdat hij een fabriekje voor shutters heeft) te vroeg had gehuild. Uit de officiële uitslagen bleek dat hij maar liefst 856 stemmen had gehaald.

Bovendien was hij evenmin als laatste geëindigd in de zetelrace. Hij eindigde als 19e van de 20 deelnemers met 0,08% van de stemmen, schrijft de Indian Express.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up