Kan Leefbaar Reimerswaal wel tot 9 tellen? Nederlandse politicus maakt bezwaar tegen Arabische cijfers

Gerommel in Reimerswaal. Een Nederlandse politicus wil dat Arabische cijfers verdwijnen uit gemeentelijke verordeningen en documenten: “Wat voegt dat Arabische geleuter toe aan de verordening zelf?”

Marien Weststrate, leider van Leefbaar Reimerswaal – een soort PVV in het klein, zeg maar – en lid van de gemeenteraad in de gelijknamige gemeente, riep op om de term ‘Arabische cijfers’ uit verordeningen te schrappen.

Weststrate was des duivels omdat hij er achter was gekomen dat in de gemeentelijke regels staat dat bij straatnamen en huisnummers gebruik wordt gemaakt van Arabische cijfers.

Het raadslid ontdekte na diepgaand onderzoek het schandelijke feit: “Dit is gewoon niet passend in Nederland”.

Ik kan (tot 9) tellen!

In Arabische  cijfers: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

In Romeinse  cijfers: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X (de nul bestaat in dit systeem  niet)

Multicultificatie van Nederland

“Zelfs ambtenaren steken op kosten van de belastingbetaler tijd in het zoeken van teksten of geïndoctrineerde VNG-modellen om een simpele verordening te multicultificeren.

Arabisch 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Arabisch-Indisch ٠ ١ ٢ ٣ ٤ ٥ ٦ ٧ ٨ ٩
Oost Arabisch-Indisch
(Perzisch en Urdu)
۰ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
Devanagari (Hindi)
Chinees
Tamil  
Bron: Wikipedia

De vraag is: wat voegt dat Arabische geleuter toe aan de verordening zelf. Niets dus”, brieste Weststrate tegen PZC.

En dat kan niet, vindt het raadslid. Net zo min als dat witte Nederlanders steeds vaker geconfronteerd worden met zwarten in reclamefoto’s en Sterspotjes: “Steeds meer moeten wij, geboren Nederlanders, accepteren dat de multiculti-opmars verder gestalte krijgt.”

Het blijft natuurlijk de vraag of Weststrate veel Nederlanders mee zal krijgen bij het afschaffen van Arabische cijfers. 5 mei 2018 leest nu eenmaal gemakkelijker dan V mei MMXVIII.

Of Leefbaar zou Nederlandse cijfers moeten creëren, want ook Romeinse, Japanse en Chinese cijfers zijn buitenlands.

Foto: Andrew C.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up