Kan Leefbaar Reimerswaal wel tot 9 tellen? Nederlandse politicus maakt bezwaar tegen Arabische cijfers

Gerommel in Reimerswaal. Een Nederlandse politicus wil dat Arabische cijfers verdwijnen uit gemeentelijke verordeningen en documenten: “Wat voegt dat Arabische geleuter toe aan de verordening zelf?”

Marien Weststrate, leider van Leefbaar Reimerswaal – een soort PVV in het klein, zeg maar – en lid van de gemeenteraad in de gelijknamige gemeente, riep op om de term ‘Arabische cijfers’ uit verordeningen te schrappen.

Weststrate was des duivels omdat hij er achter was gekomen dat in de gemeentelijke regels staat dat bij straatnamen en huisnummers gebruik wordt gemaakt van Arabische cijfers.

Het raadslid ontdekte na diepgaand onderzoek het schandelijke feit: “Dit is gewoon niet passend in Nederland”.

Ik kan (tot 9) tellen!

In Arabische  cijfers: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

In Romeinse  cijfers: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X (de nul bestaat in dit systeem  niet)

Multicultificatie van Nederland

“Zelfs ambtenaren steken op kosten van de belastingbetaler tijd in het zoeken van teksten of geïndoctrineerde VNG-modellen om een simpele verordening te multicultificeren.

Arabisch 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Arabisch-Indisch ٠ ١ ٢ ٣ ٤ ٥ ٦ ٧ ٨ ٩
Oost Arabisch-Indisch
(Perzisch en Urdu)
۰ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
Devanagari (Hindi)
Chinees
Tamil  
Bron: Wikipedia

De vraag is: wat voegt dat Arabische geleuter toe aan de verordening zelf. Niets dus”, brieste Weststrate tegen PZC.

En dat kan niet, vindt het raadslid. Net zo min als dat witte Nederlanders steeds vaker geconfronteerd worden met zwarten in reclamefoto’s en Sterspotjes: “Steeds meer moeten wij, geboren Nederlanders, accepteren dat de multiculti-opmars verder gestalte krijgt.”

Het blijft natuurlijk de vraag of Weststrate veel Nederlanders mee zal krijgen bij het afschaffen van Arabische cijfers. 5 mei 2018 leest nu eenmaal gemakkelijker dan V mei MMXVIII.

Of Leefbaar zou Nederlandse cijfers moeten creëren, want ook Romeinse, Japanse en Chinese cijfers zijn buitenlands.

Foto: Andrew C.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up