Justitieminister Getrouw is samenleving dankbaar voor ondersteuning politie

De meeste strafbare feiten worden opgelost door de informatie vanuit de samenleving en zou zonder hun hulp het niet lukken, laat de minister van Justitie en politie, Stuart Getrouw, optekenen.

De bewindsman geeft aan de samenleving meer dan dankbaar te zijn en roept hen op de politie te blijven ondersteunen. Door de hulp vanuit de gemeenschap zijn reeds tal van berovingen opgelost, zegt hij in het programma Opinie.

“De politie heeft een tiplijn en er is zoveel gedaan om de meldingen anoniem te laten plaatsvinden, omdat de burger beschermd moet worden. Als de bescherming van de burgers niet kan worden gegarandeerd, heeft de politie een probleem. De oren en ogen vanuit de samenleving hebben we nodig. Op dit vlak zal er ook verscherping komen”, kondigt de Juspolminister aan.

De launch van een nieuwe cloud zal plaatsvinden, waarin men via deze digitale wereld rechtstreeks informatie kan doen toekomen aan justitie. Door gebruik te maken van deze cloud blijft de anonimiteit van de gebruiker gegarandeerd. De minister geeft de garantie dat personen die de juiste informatie verschaffen aan justitie, beschermd zullen worden.

De minister gaf verder aan dat controle en surveillance nooit voldoende zullen zijn om de criminaliteit in te dammen. “Het veiligheidsgevoel begint bij de jezelf. Waarvoor kiest je, ben je bereid te werken, wil jezelf in je levensonderhoud voorzien op de juiste wijze, het is de keuze die jij maakt als individu. Laten we daaraan beginnen te werken”, zegt minister Getrouw.

“De overheid is belast met de handhaving en controle en moet daaraan zo goed mogelijk invulling geven”, besluit hij.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up