Justitie voert criminaliteitsbestrijdingsplan uit

Het ministerie van Justitie & Politie heeft een criminaliteitsbestrijdingsplan opgegesteld.

Het criminaliteitsbestrijdingsplan heeft een duurzaam karakter en gaat verder dan 2020, zegt de minister van Justitie & Politie (JusPol), Stuart Getrouw.

Het waarborgen van het veiligheidsgevoel binnen de samenleving is niet alleen een taak van het ministerie van Justitie en politie, maar is een samenspel van verschillende actoren, zoals het ministerie van Defensie, het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) en de samenleving.

Voor criminaliteitsbestrijding is informatie van eminent belang, want hierdoor kan preventief worden opgetreden. Binnen dit geheel is een belangrijke taak voor DNV weggelegd. De bijdrage van de samenleving hierbij ook niet weg te denken, benadrukt de minister.

Naar aanleiding van statistieken en informatie van de politie, constateert de minister dat er geen sprake is van een toename of verruwing van de criminaliteit. “Er is een zekere rust waar te nemen en is er sprake van een daling van de criminaliteit. Door een bepaalde criminele daad kunnen we worden opgeschrikt en dat heeft dan een dusdanige impact op de rust. Een voorbeeld hiervan zijn de berovingen op de scholen. Zodra we een soortgelijk geval krijgen, wordt het beleid aangescherpt. We blijven aanscherpen”, onderstreept Getrouw.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up