JusPol geeft extra aandacht aan veiligheid

Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) geeft extra aandacht aan het totale grondgebied van Suriname. Vooral gelet op de drukte in de decembermaand, waar overal in het land de burger in een feeststemming verkeert, is het van belang om extra alert te zijn.

Het ministerie stelt al haar ten dienste staande middelen beschikbaar om te zorgen voor het waarborgen van de veiligheid in het land. Alle dienstonderdelen te weten het Korps Politie Suriname(KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname(BBS) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren(KPA) zullen een optimale mate van alertheid vertonen.

Er is extra detachement gestuurd naar vooral de gebieden waar het veiligheidsrisico groter is. Opvallende en onopvallende veiligheidseenheden zullen worden ingezet om op te treden tegen orde verstoorders.

Vanuit de afdeling Verkeer wordt er ook samen met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie alle inspanning gepleegd om het verkeer in goede banen te leiden.

Waar er werkzaamheden op de wegen worden uitgevoerd zal duidelijk verkeersmeubilair worden aangebracht of zal de politie ter plekke zijn om het verkeer te regelen. De politie zal zichtbaar zijn en ook landelijk de bekende roadblocks houden.

Weggebruikers worden gevraagd om zich strikt te houden aan de verkeersregels, verkeersinzichtelijk te handelen en de instructies van de politie stipt op te volgen.

Het ministerie doet er alles aan om het veiligheidsgevoel in de ruimste zin des woord binnen de samenleving op te waarborgen en rekent ook op de bijdrage van elke burger.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up