Journalist weigert zijn bron te verraden, politie bezoekt hem met getrokken vuurwapens en voorhamer

Redactie GFC Nieuws — Jeff Adachi, een openbaar verdediger in de Amerikaanse stad San Francisco (Californië), stierf op 22 februari op 59-jarige leeftijd aan een hartaanval. Zo stond dat althans in het politierapport over zijn dood. Freelance journalist Bryan Carmody ontdekte echter dat de waarheid er anders uitzag en meldde dat dan ook in een artikel. Toen hij weigerde zijn bron te verraden, brak de politie de deur van zijn woning open voor een huiszoeking. Carmody bleef zes uren geboeid vast.

Een anonieme bron stuurde Carmody een geheim politierapport, waarin een geheel ander verhaal stond dan wat de politie naar buiten had gebracht.

Het document onthulde dat Adachi vlak voor zijn dood had gegeten met een vrouw, die niet de vrouw was met wie hij gehuwd samenleefde en twee dochters had. De twee brachten vervolgens de nacht door in een appartement.

Later op de avond belde de vrouw het alarmnummer voor dringende medische hulp. Adachi werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij stierf. Uit een autopsierapport zou blijken dat Adachi was overleden aan een overdosis cocaïne en alcohol.

Carmody weigerde enkele weken terug te verklappen wie zijn bron was. Vrijdag werd zijn voordeur ingeslagen en drongen agenten met getrokken pistolen zijn woning binnen.

Zij sloegen de journalist in de boeien, waarna zij zijn woning doorzochten. De agenten namen zijn notitieboekjes, computers, camera’s, telefoons en zelfs een oude iPod van zijn verloofde in beslag.

Zijn advocaat noemt het opmerkelijk dat de politie niet de gebruikelijke weg volgde om de bron te achterhalen: “Dit was bedoeld om te intimideren,” zegt de jurist.

In de Verenigde Staten is een openbare verdediger een advocaat die door de rechtbanken is aangesteld en die door de staat of federale overheid wordt verstrekt om personen die geen privéadvocaat kunnen betalen, te vertegenwoordigen en te adviseren.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up