Jeugdige laat leven bij schietincident te Pada Levantie

De 15-jarige Rayn,Geddeman is in de avond van zondag 7 april na een schietincident in het dorp Pada Levantie overleden.

De politie van het ressort Atjoni deed na de melding van een schietincident met dodelijk afloop het dorp aan. Vanwege de lange afstand die afgelegd moest worden, arriveerde de politie pas op maandag 8 april in het dorp.

Bij aankomst op de locatie werd het levenloos lichaam van Rayn aangetroffen.
De 45-jarige schutter A.M. was ook ter plaatse. Hij werd hangende het onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn jachtgeweer waarmee hij heeft geschoten, is in beslag genomen ook vanwege het onderzoek.

Het politioneel onderzoek heeft uitgewezen dat A.M. niet met opzet op Rayn had geschoten. A.M. heeft de gewoonte om in de avonduren in de Surinamerivier te baden. Via een pad loopt hij naar de rivier.

Ongeveer twee weken terug zou hij tot twee keren toe een hert hebben gezien op een bepaalde plek op dat pad. A.M. besloot toen om op zondagavond 7 april gewapend met zijn jachtgeweer naar de rivier te lopen met de bedoeling dat als hij het hert weer zou tegen komen hij erop zou jagen.

Op een bepaald moment hoorde hij een geritsel in het bos en wel nabij de plek waar hij het hert eerder had gezien. Hij zag ook iets bewegen. A.M. loste toen schoten af in de richting waar hij het geritsel hoorde en de beweging had gezien, omdat hij dacht dat het dier daar stond.

Hij ging vervolgens het bos is om het wild te halen en kwam toen tot de ontdekking, dat hij niet op een hert, maar op Rayn had geschoten had en dat die geen teken van leven meer vertoonde.

Rayn was het bos ingegaan om een bepaald soort vrucht te plukken. A.M. stelde een bestuursopzichter en dorpsbewoners van het schietincident in kennis waarna de politie werd ingeschakeld.

Het ontzielde lichaam van Rayn is afgestaan aan zijn nabestaanden. A.M. is na verhoor heengezonden.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up