GFC LIFESTYLEREDACTIE-Â “Uitzonderingen erbuiten gelaten, liefdesrelaties tussen personen met een hele andere cultuur hebben weinig kans van slagen. Beter is om met iemand van een soortgelijke achtergrond te gaan.”
Casanova, de Haags-Italiaanse relatiespecialist baseert dat op basis van jarenlange levenservaring, anekdotes en wetenschappelijke studies.
“Dit soort romances zorgen doorgaans voor irritaties, onbegrip en uiteindelijk in een breuk omdat de verschillen achteraf te groot blijken te zijn. In het begin is alles spannend en ziet men veel over het hoofd totdat de bom barst”, zegt hij aan GFC Nieuws.
Het gaat volgens Casanova ondanks de globalisering tegen de natuur van de mens in om zich te mengen met ‘wildvreemden’.
De liefdes-expert noemt als voorbeeld dat het overgrote deel van de samenleving nog altijd hun ‘eigen soort’ uitkiest.
“Hoewel er excepties zijn, daten Nederlanders nog altijd het vaakst met soortgenoten. Hetzelfde geldt voor andere volkeren.”
De reden zou onder meer zijn het gevoel van familiariteit, weten wat je aan de ander hebt en vertrouwen. Ook op sociaal gebied zou dit conform Casanova’s theorie te merken zijn.
“Op werkplekken kom je dit ook tegen. Marokkanen prefereren eerder met elkaar te socializen, zo ook Turken en Surinamers”, aldus de Hagenaar.
Foto ter illustratie.
P. Peterson, vaste redacteur bij GFC Nieuws, heeft een scherp oog voor boeiende verhalen. Zijn diverse interesses variëren van gezondheid en lifestyle tot internationale kwesties, technologie en misdaad. Zijn bijdragen verrijken de inhoud van het platform met zijn unieke perspectief.
Voor contact: peterson@gfcnieuws.com